Weert

Poort van Limburg
De gemeente Weert ligt in Midden-Limburg aan de belangrijke A2-verbinding. Het bestaat uit de stad Weert en vijf dorpen: Stramproy, Laar, Altweerterheide, Tungelroy en Swartbroek. Weert wordt ook wel de ‘Poort van Limburg´ genoemd en biedt een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar mooie gebieden in de directe omgeving. Weert grenst aan Noord-Brabant en België en ook Zuid-Limburg en Duitsland is gemakkelijk te bereiken. Deze strategische ligging is natuurlijk ook gunstig voor het bedrijfsleven. Dat krijgt in Weert volop kansen en mogelijkheden. De gemeente stelt zich daarbij nadrukkelijk op als partner.

Stad met menselijke maat
Weert is een middelgrote woonstad waar de voorzieningen uitstekend op orde zijn. En waar – ondanks de groei van de laatste decennia tot bijna 50.000 inwoners – het gemoedelijke karakter is gebleven. Kortom: een grote gemeente met een menselijke maat. Het is er prettig wonen in de ruim opgezette wijken en dorpen. Met een groene omgeving altijd dicht in de buurt. We kennen een rijk verenigingsleven met een grote mate van saamhorigheid. Met titels als groenste stad, sportiefste stad, beste woonstad, beste bedrijventerrein laat Weert zich als een trotse stad zien, gebouwd op een fundament van kwaliteit en ambitie, maar vooral een stad van mensen.

Weert, groenste stad van Europa
Weert behoort tot de laatste 6 finalisten in de competitie Groenste regio van de wereld. In 2012 is de stad al uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland en in 2013 tot Groenste stad van Europa. Ruim twintig procent van Weert bestaat ook uit natuur. Het vele groen en de mooie natuurgebieden maken Weert een prettige stad om in te wonen, werken en recreëren. En uiteraard zijn er voor de toerist diverse arrangementen te boeken. Kijk op www.vvvweert.nl. Voor meer informatie over Weert als groenste stad, kijk op: www.weert.nl/groenstestad.

Weert, 600 jaar stad
Op 5 mei 2014 is het 600 jaar geleden dat Weert marktrechten kreeg, sinds die tijd is Weert een stad. Het jaar 2014 is daarom een feestelijk jaar met volop activiteiten. Voor alle evenementen bezoek de website www.weert600jaarstad.nl.

Lost Password