Kermis Weert 2019 weer positief afgesloten

Ook in 2019 was de Weerter binnenstad weer één groot pretpark in het laatste weekend van september. Kermis Weert was weer een succes, zelfs ondanks de regenbuien. Kermisexploitanten en horeca hebben een goede kermis gedraaid. Kermis Weert wordt dan ook weer afgesloten met een positief financieel resultaat van ruim € 27.000. Met de evaluatie in het achterhoofd is het kermisteam inmiddels alweer volop bezig met de kermis voor dit jaar. Daarbij wordt vooral doorgepakt op de succespunten van 2019.

Kermiswethouder Geert Gabriëls is zeer te spreken over deze editie van Kermis Weert. “Ik kijk er ieder jaar weer naar uit: de kermis in Weert. De sfeer op de kermispleinen, de gezelligheid, de mensen. Juist de combinatie van alle kermistradities die we hier in Weert hebben én de vernieuwing ieder jaar zorgt voor een ultieme kermisbeleving!” Zelfs de regenbuien bleken wel mee te vallen en de kermis werd goed bezocht. “Ondanks het weer was het gezellig druk!” merkten kermisexploitanten op.

Prikkelarme kermis komt terug
In 2019 werd voor het eerst proefgedraaid met een prikkelarme kermis. ‘Kermisdinsdag’ kon iedereen twee uur lang genieten van een kermis zónder al te veel licht- en geluidsprikkels. Geen harde muziek, geen felle lichten of lichtflitsen, de rit- en draaisnelheid was aangepast en bezoekers kregen langer de tijd om in- en uit te stappen. Zowel de exploitanten als de gemeente Weert waren enthousiast over deze proef. In 2020 komt de prikkelarme kermis daarom weer terug in het programma. Kermiswethouder Geert Gabriëls is daar blij mee: “Op deze manier kunnen nóg meer mensen van de kermis genieten!”

Kermis steeds duurzamer
Om ook kermisexploitanten bewust te laten nadenken over het thema duurzaamheid, is in 2019 voor het eerste de ‘duurzaamste exploitant’-prijs uitgereikt. Een greep uit de acties waar exploitanten mee kwamen: gebruik van LED verlichting, afval scheiden, koelingen op een hogere stand en verkoopkramen werken niet meer met plastic maar met biologisch afbreekbaar materiaal. Vanwege de positieve reacties en het groeiende belang van dit thema komt deze duurzaamheidsprijs ook dit jaar weer terug.

Lost Password