Kermis Weert 2019: dit moet je weten

De Weerter binnenstad verandert van vrijdag 27 september tot en met woensdag 2 oktober weer in één groot pretpark. Zeven pleinen worden ieder omgetoverd tot een volwaardige kermis.

Bezoekers lopen van plein naar plein langs de ‘kermisroute’ van maar liefst 1,7 km. Buiten de attracties die er al jaren staan, heeft ons kermisteam dit jaar maar liefst 8 nieuwe, grote attracties naar de kermis weten te halen! Daarmee staan er weer meer dan 130 attracties in de binnenstad. Toegang tot de kermisterreinen is gratis en de ritprijzen zijn laag als altijd. Tijd voor een rondje over de kermis!

Nieuwe attracties!

Niet één, niet twee, maar acht nieuwe, spectaculaire attracties dit jaar! Sommige attracties zijn nieuw voor Weert, andere attracties komen letterlijk uit de fabriek gerold. Zo staat de Police Academy, het grootste ‘fun house’ ter wereld, alleen op de kermis als de attractie op tijd klaar is. In deze gigantische attractie (40 meter breed, 12 meter hoog en vijf verdiepingen) op kermisplein Dries vind je onder andere een enorme glijbaan, een vrije val en allerlei bewegende elementen. Ook de Dance Mix komt nieuw uit de fabriek: op het Kasteelplein draai je in een gondel aan een lange arm alle kanten op én word je in de rondte geslingerd. Andere nieuwkomers met veel draaiingen en G-krachten zijn de Devil Rock en de Fireball, allebei op de Langpoort.

Houd je van wat rustiger vermaak? Op het Bassin komt de nieuwe Fun Factory, een prachtig avonturenhuis waar je met een gondel doorheen reist. Toch op zoek naar een spannende attractie? Ga dan spoken in de nieuwe Zanzibar op de Nieuwe Markt.

Onze kermis is niet alleen een walhalla voor waaghalzen, maar heeft ook het grootste aanbod aan kinderattracties. Wat dacht je van een ritje in de Mini Cars, de Bootjesmolen, de Familieachtbaan of misschien de Jumbo? Op ieder kermisplein is vermaak voor iedereen. De lijst met alle attracties vind je op www.kermisweert.nl.

Traditionele kermis

De kermis in Weert staat bol van tradities. Nog tijdens de opbouw maken leerlingen van basisscholen ieder jaar alvast een rondje door de binnenstad. Op vrijdagmiddag begint de kermis met een half uur lang gratis in de attracties en de kermis wordt geopend onder begeleiding van het Stadsgilde. Op zondag is een heuse kermismis op de botsautobaan en woensdagavond wordt er vuurwerk afgeschoten. Families gaan al jaren samen naar de kermis. Zo ook kermiswethouder Geert Gabriëls: “Vroeger met kermiscenten op zak, nu meer voor de sfeer op de kermispleinen, de mensen en de beleving van de kermis. Hoewel ik de kamelenrace niet zomaar voorbij loop!”

Voordeligste kermis!

Eén van de unieke dingen aan de Weerter kermis is de prijs van de attracties. Het is al jaren de voordeligste binnenstadkermis van het land, en dat blijft zo! Toegang tot de kermis is gratis en een kaartje kost tussen de €1,50 en €2,50. Alleen enkele grote attracties zijn duurder. Met zo’n prijzen kun je gerust nog eens in je favoriete attractie, of juist nog wat popcorn, oliebollen of pinda’s scoren.

Prikkelarme kermis

Dit jaar starten ze met de prikkelarme kermis. Dinsdagmiddag 1 oktober van 12.30 tot 14.30 uur kan iedereen genieten van een kermis zónder al te veel licht- en geluidsprikkels. Er is geen harde muziek, geen felle lichten of lichtflitsen, de rit- en draaisnelheid wordt aangepast en bezoekers krijgen langer de tijd om in- en uit te stappen. Kermiswethouder Geert Gabriëls: “Ik ben heel enthousiast over de prikkelarme kermis, want kermis is voor iederéén. Ik hoop dat op deze manier nóg meer mensen van de kermis kunnen genieten!”

Merchandise & miniatuurkermis

De Weerter kermis Pop-up Store was vorig jaar nieuw én een groot succes. Binnen mum van tijd was alle merchandise uitverkocht. Dit jaar komt de Pop-up Store terug, in een winkelpand in de Langstraat. In de Pop-up Store kun je unieke kermisitems scoren én er staat een miniatuurkermis en de zelfgemaakte ‘finale-attracties’ van basisschoolleerlingen die meededen het project Weird Kermis.

Win een gratis rondje kermis!

De kermis in Weert wordt nóg leuker als je een VIP kaart wint! Met zo’n VIP kaart mag je gratis in de leukste attracties en genieten van de smakelijkste hapjes. Er is een Freak-kaart, een Kids-kaart en een Family-kaart. Volg de Facebookpagina ‘Kermis Weert’ om zo’n VIP kaart te winnen!

Bereikbaarheid en omleidingen binnenstad

Tijdens de op- en afbouw van de kermis en de kermisdagen gelden er omleidingsroutes voor het verkeer. Deze worden aangegeven op gele borden. De omleidingen gelden vanaf dinsdag 24 september 19.00 uur tot en met vrijdagochtend 4 oktober. Onder andere het Bassin, het Stationsplein en de Langpoort zijn dan afgesloten. Het stadhuis is bereikbaar via de Ringbaan-West, Basculeweg, Parallelweg en Driesveldlaan. Alle omleidingsroutes en informatie over bereikbaarheid staat op www.kermisweert.nl/informatie/bereikbaarheid-parkeren.

Parkeren in de binnenstad

Op diverse plekken rondom de kermisterreinen zijn parkeerlocaties. Je kunt hier veelal bewaakt en overdekt jouw auto of motor parkeren. Alle parkeergarages in de binnenstad blijven bereikbaar, behalve parkeergarage De Munt en het parkeerdek daarboven. In het centrum van Weert kun je je parkeergeld contant betalen, pinnen of achteraf betalen met je Weerterlandpas, bezoekerspas of je mobiel. Het tarief is €1,30 per uur en €5,00 per dag (uitgezonderd het P+R terrein van Q-park, dat heeft eigen tarieven). Alles over parkeermogelijkheden en -locaties vind je op www.weert.nl/parkeren.

Veiligheid

Voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid zijn, in overleg met de politie, maatregelen genomen zoals cameratoezicht en crowdmanagement. Via mobiele camera’s en berichten op digitale tekstborden is het mogelijk publieksstromen te volgen en te sturen. Zo blijft het voor iedereen een veilige maar vooral gezellige kermis.

Alle informatie over de kermis kun je vinden op www.kermisweert.nl

Lost Password