Kermis Weert 2018 op hoofdlijnen rond

De op een na grootste kermis van Nederland vindt van 28 september tot en met 3 oktober 2018 weer plaats in onze binnenstad. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen. De invulling van de 7 kermispleinen, die elk afzonderlijk een volwaardige kermis vormen, is nagenoeg rond. Ook dit jaar is er weer een aantal mooie publiekstrekkers. En hoewel de ritprijzen voor het eerst in jaren iets worden verhoogd, is Kermis Weert nog altijd een van de grootste, goedkoopste en gezelligste kermissen van ons land.

Wat is er nieuw?
Dit jaar is er voor het eerst een pop-up store in de Langstraat. Daar is een expositie met onder andere een miniatuurkermis. Bezoekers kunnen er terecht voor alle ins en outs over de kermis en voor de aanschaf van leuke kermissouvenirs. Qua attracties is de nieuwe Mine Tower letterlijk en figuurlijk een grote publiekstrekker. Vanaf 90 meter hoogte kijk je over Weert uit, voordat je met een ‘vrije val’ weer sensationeel naar beneden gaat. Ter vergelijking: de St. Martinustoren is 78 meter hoog. Een andere leuke nieuwkomer is het vlooiencircus van Clown Milko, voorheen directeur van Circus Renz. Enkele van zijn artiesten waren al te gast in huize Royal Palace in Monte Carlo.

Verhoging ritprijzen
Afhankelijk van het soort attractie is het vier tot tien jaar geleden dat de ritprijzen verhoogd werden. De kosten voor de kermisexploitanten stegen al die jaren wel. Daarom is een prijsstijging nu noodzakelijk. Wethouder Geert Gabriëls licht toe: “Om de kwaliteit van de kermis ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen, moesten we de prijzen herzien. De prijsstijging is zo laag mogelijk gehouden en komt volledig ten gunste van de kermisexploitanten.” Op deze manier blijft Kermis Weert voldoende aantrekkelijk voor exploitanten en kan het publiek blijven rekenen op genoeg variatie, publiekstrekkers en kwaliteitsattracties. De ritten van ‘kinder- en familievermaak’ worden maximaal € 0,30 duurder. Attracties die vorig jaar een ritprijs van € 1,20 of € 1,50 hanteerden, kosten dit jaar respectievelijk € 1,50 en € 1,80. De ritprijs voor het ‘grootvermaak’ stijgt van € 2,00 naar € 2,50 en van ‘buitengewoon vermaak’ van maximaal € 4,00 naar maximaal € 4,50. Ook met deze nieuwe prijzen is Kermis Weert nog steeds zeer goedkoop.

Meer informatie
De komende maanden zet de organisatie de laatste puntjes op de i. Alle informatie hierover zal te vinden zijn op deze website en de speciale Facebook– en Instagrampagina.

Lost Password