Meest gestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk dan hier een overzicht met meest gestelde vragen. Klik op de vraag voor het antwoord.

Heb ik een coronacheck nodig?

Voor de kermis heb je géén coronatoegangsbewijs (vaccinatie of actuele test) nodig.

Voor horeca en horeca-evenementen is wel een coronatoegangsbewijs nodig. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Meer informatie over het coronatoegangsbewijs vind je op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

Wat zijn de data en openingstijden van de kermis?

De kermis vindt plaats van vrijdag 24 tot en met woensdag 29 september 2021. De kermis begint vrijdag om 15.30 uur met een half uur gratis draaien voor de jeugd, en sluit om 00.00 uur.

De overige dagen is de kermis open van 12.30 tot 00.00 uur. De attracties draaien nog door tot 00.30 uur voor mensen in de wachtrij.

Waar staat de kermis?

De kermis staat op het Kasteelplein, het Bassin en bij de stadsbrug, zie de plattegrond die voor de kermis is gemaakt.

Waar vind ik de druktemeter?

Tijdens de kermisdagen in de Kermis Weert-app en op de kermiswebsite vind je de druktemeter! Check voor vertrek en regelmatig tijdens je bezoek via de druktemeter hoe druk het op een kermisplein is. Zo voorkom je dat je lang moet wachten.

Wanneer wordt de kermis opgebouwd/afgebroken?

De opbouw van de kermis begint dinsdag 21 september om 19.00 uur. De afbraak van de kermis duurt tot uiterlijk donderdag 30 september 20.00 uur.

Hoe staat het met bereikbaarheid en parkeren?

Op diverse plekken in de binnenstad zijn parkeerlocaties. Hier kun je veelal bewaakt en overdekt je auto of motor parkeren. De parkeergarages (m.u.v. Muntgarage) blijven gewoon bereikbaar. In het centrum van Weert kun je je parkeergeld contant betalen, pinnen of achteraf betalen met je Weerterlandpas, bezoekerspas of mobiel. Het tarief is €1,50 per uur en €6,00 per dag (uitgezonderd het P+R terrein van Q-park, dat heeft eigen tarieven). Daarnaast zijn er twee extra fietsparkeerlocaties: de parkeerplaats tegenover het politiebureau (in de buurt van Kasteelplein) en op Centrum-Noord, aan de Burgemeesterslaan (in de buurt van kermisplein Stadsbrug). Bezoekers kunnen hun fiets ook parkeren in de Hegstraat of op de Korenmarkt.

Zijn er wegafsluitingen?

Ja. Vanaf dinsdag 21 september 18.30 uur is een aantal wegen afgesloten. Het gaat om de Eindhovenseweg (deel tussen de rotonde bij de Schoutlaan/Hushoverweg en de stadsbrug), Oude Suffolkweg, het Bassin en de Kasteelsingel (het stuk van het Bassin tot aan de Oelemarkt/Biest, in beide richtingen). Over de stadsbrug kan dus geen verkeer rijden.

De afsluitingen gelden voor al het verkeer, behalve voetgangers. De afsluitingen duren tot uiterlijk donderdag 30 september 20.00 uur, vanwege het afbreken van de kermis.

De route naar het centrum van Weert wordt ter plekke aangegeven via tijdelijke bewegwijzering.

Zijn er extra evenementen/activiteiten naast de kermis?

In het kermisprogramma zijn dit jaar geen extra evenementen/activiteiten opgenomen. Het is mogelijk dat de horeca zelf nog extra activiteiten organiseert.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Op deze kermiswebsite vind je heel veel informatie. Of gebruik de Kermis Weert-app. Je kunt de app gratis downloaden via de App Store of Google Play Store.

Is er een kermiskrant?

Nee, dit jaar is er helaas geen kermiskrant. In 2022 maken we weer een mooie kermiskrant.

Welke attracties zijn er?

Kijk op deze pagina voor een overzicht van de attracties per kermisplein.

Zijn er kermisacties / kortingsbonnen?

Nee, dit jaar zijn er helaas geen speciale kermisacties of kortingsbonnen.

Is er een vuurwerkshow als afsluiting van de kermis?

Er is dit jaar geen vuurwerkshow als afsluiting van de kermis.

Is er dit jaar weer prikkelarme kermis?

Dinsdag 28 september van 12.30 tot 14.30 uur kunnen bezoekers weer genieten van een prikkelarme kermis. Dat houdt in dat er geen harde muziek is en geen felle lichten of lichtflitsen. Ook wordt de ritsnelheid aangepast en is er langer tijd om in- en uit te stappen. Alle kermisexploitanten zijn gevraagd om mee te werken. Zo kan echt iedereen genieten van de Weerter kermis!

Draaien de attracties op vrijdagmiddag weer een half uur gratis voor kinderen?

Op vrijdagmiddag 24 september van 15.30 tot 16.00 uur draaien de attracties een half uur lang gratis voor kinderen.

Zijn er voorzieningen voor mindervaliden op de kermis?

Net als andere jaren wordt bij de opbouw van de kermis in Weert zoveel mogelijk rekening gehouden met mindervalide bezoekers. Er worden hellingen aangelegd, zodat mensen in een rolstoel de attracties eenvoudig kunnen bereiken. Ook worden rubber matten gelegd op plaatsen waar grote hoeveelheden kabels en leidingen ‘in de loop’ liggen.

Tijdens de kermis zijn er twee extra toiletvoorzieningen geplaatst. Bij kermisplein Kasteelplein zijn ook toiletvoorzieningen voor mindervaliden. Daarnaast zijn er diverse horecalocaties met een mindervalidentoilet.

Lost Password