Bereikbaarheid & parkeren

Op deze pagina vind je informatie over bereikbaarheid en parkeren tijdens de kermis.

Afsluitingen

Vanaf dinsdag 21 september 18.30 uur is een aantal wegen afgesloten vanwege de kermis en de opbouw ervan. Het gaat om de Eindhovenseweg (deel tussen de rotonde bij de Schoutlaan/Hushoverweg en de stadsbrug), Oude Suffolkweg, het Bassin en de Kasteelsingel (het stuk van het Bassin tot aan de Oelemarkt/Biest, in beide richtingen). Over de stadsbrug kan dus geen verkeer rijden. De afsluitingen gelden voor al het verkeer, behalve voetgangers. Door de kermis kan het dus voorkomen dat je om moet rijden. De route naar het centrum van Weert wordt ter plekke aangegeven met borden. De afsluitingen duren tot uiterlijk donderdag 30 september 20.00 uur, vanwege het afbreken van de kermis.

Auto parkeren

Op diverse plekken in de binnenstad zijn parkeerlocaties. Hier kun je veelal bewaakt en overdekt je auto parkeren. De parkeergarages (m.u.v. Muntgarage) zijn gewoon bereikbaar. Vanaf de toegangswegen naar Weert leiden borden je naar parkeergarages en parkeerterreinen die op loopafstand van een kermisplein liggen. In het centrum van Weert kun je je parkeergeld contant betalen, pinnen of achteraf betalen met je Weerterlandpas, bezoekerspas of mobiel. Het tarief is €1,50 per uur en €6,00 per dag (uitgezonderd het P+R terrein van Q-park, dat heeft eigen tarieven).

Fiets parkeren

Fietsers kunnen terecht bij diverse parkeergelegenheden in de binnenstad. Tijdens de kermis worden nog twee extra fietsenstallingen ingericht, tegenover het politiebureau (Kasteelsingel) en aan de Burgemeesterlaan, bij kermisplein Stadsbrug.

Looproute kermispleinen

Op en tussen de kermispleinen zijn looproutes gecreëerd. Die worden ter plekke duidelijk aangegeven met borden. Ieder kermisplein heeft één ingang en een aparte uitgang. Deze staan aangegeven op de plattegrond.

Lost Password