Bereikbaarheid & parkeren

Op deze pagina vind je informatie over bereikbaarheid en parkeren tijden de kermis in Weert.

Afsluitingen

Vanaf dinsdag 20 september 18.00 uur is een aantal wegen afgesloten vanwege de kermis en de opbouw ervan. Het gaat om het Bassin, de Kasteelsingel (het stuk van het Bassin tot aan de Oelemarkt / Biest), Langpoort en Stationsplein. Door de kermis kan het dus voorkomen dat je om moet rijden. De route naar het centrum van Weert wordt ter plekke aangegeven met borden. De afsluitingen duren tot uiterlijk donderdag 29 september 20.00 uur, vanwege het afbreken van de kermis.

Auto parkeren

Op diverse plekken in de binnenstad zijn parkeerlocaties. Hier kun je veelal bewaakt en overdekt je auto parkeren. De parkeergarages (met uitzondering van de Muntgarage) zijn gewoon bereikbaar. Vanaf de toegangswegen naar Weert leiden borden je naar parkeergarages en parkeerterreinen die op loopafstand van een kermisplein liggen. In het centrum van Weert kun je je parkeergeld contant betalen, pinnen of achteraf betalen met je Weerterlandpas, bezoekerspas of mobiel. Het tarief is € 1,60 euro per uur en € 6,40 per dag (uitgezonderd het P+R terrein van Q-park aan de Parallelweg, dat heeft eigen tarieven).

Fiets parkeren

Fietsers kunnen terecht bij diverse parkeergelegenheden in de binnenstad. Tijdens de kermis worden extra fietsenstallingen ingericht bij het Kasteelpark in het centrum, op de Korenmarkt, op de Julianalaan en naast de Stadsbrug op bedrijventerrein Centrum-Noord.

Lost Password