Bereikbaarheid & parkeren

Weert is goed bereikbaar door de ligging aan de A2, 28 km ten zuiden van Eindhoven. De grens met België is op enkele minuten afstand. Ook tijdens de kermisdagen is het centrum van Weert goed bereikbaar.

Voor al het verkeer geldt een omleidingsroute die staat aangegeven op gele borden. Ook zijn enkele mobiele tekstborden geplaatst op cruciale locaties. Onderaan deze pagina staan kaarten met omleidingsroutes.

Parkeren

In het centrum van Weert zijn rondom de kermisterreinen goede parkeervoorzieningen aanwezig. Je kunt daar contant betalen of pinnen. Ook is het mogelijk om achteraf te betalen. Dit kan met de Weerterlandpas, bezoekerspas of een parkeerapp op jouw mobiel. Lees meer hierover op www.weert.nl/parkeren.

Op de onderstaande kaart is de auto-adviesroute aangegeven met de gele lijn (klik op de afbeelding om te vergroten). Volg de routes/aanwijzingen op de gele borden en je komt midden in het centrum van Weert terecht.

Parkeren in het centrum

Onderstaande parkeervoorzieningen zijn 24 uur per dag open. Kosten: € 1,30 per uur, € 5,– per dag.

Poort van Limburg: Parkeergarage
Penitentenstraat: Parkeerterrein
Patronaatsplein: Parkeerdek
Collegeplein: Parkeerdek
Ursulinen: Parkeergarage
Centrum: Parkeergarage Stationsplein
Walburgpassage/Kromstraat: Parkeergarage / parkeerterrein

Werkzaamheden N275 Venlo – Nederweert

Tijdens het kermisweekend in 2019 vinden er werkzaamheden plaats aan de Venloseweg (N275) tussen Venlo en Nederweert. Kom je vanuit de richting Venlo naar de kermis? Let dan op: van vrijdag 27 september 18.00 uur tot maandag 30 september 7.00 uur is de Venloseweg (N275) tussen Meijel en Beringe afgesloten! Er geldt een omleidingsroute.

Omleidingsroutes

Bekijk de omleidingsroutes  voor het verkeer komende uit de richting van Eindhoven (snelweg A2), Maastricht (snelweg A2) en vanuit Stramproy / Kinrooi / Maaseik (B.).

 

Kiss&Ride NS Station

Aan de St. Maartenslaan is tijdens de kermisperiode extra parkeerruimte gecreëerd die uitsluitend is bestemd voor het ophalen/brengen van treinreizigers. Bij het NS station en in de omgeving van deze tijdelijke kiss&ride strook staan extra verwijzingsborden.

Met de fiets

Bezoekers die op de fiets komen, kunnen hun fiets kwijt op diverse ingerichte plekken. Hier staat je fiets veelal bewaakt en dichtbij het kermisterrein. Er worden vier fietsenstallingen ingericht. Eén naast Ververshof aan de Kasteelsingel, tegenover het politiebureau (betaald, bewaakt), één aan de Louis Regoustraat (gratis, onbewaakt), één aan de Julianalaan (gratis, onbewaakt) en één naast de Stadsbrug (betaald, bewaakt).

Met het openbaar vervoer

Weert heeft een Intercitystation en is goed bereikbaar. Er gaan vanuit Weert 4 treinen per uur naar zowel het noorden als het zuiden. Vanuit het station stap je zo het kermisterrein op. Weert heeft ook een busstation.

Handige links

www.ns.nl
www.9292.nl
www.hermes.nl (busvervoer Brabant)
www.arriva.nl (busvervoer Limburg)

Lost Password