Inbrekers en zakkenrollers genieten ook van kermis

Inbrekers en zakkenrollers genieten ook van kermis

De komende dagen genieten jong en oud volop van een dagje vermaak tijdens de Weerter kermis. Maar het is ook een periode waarin inbrekers en zakkenrollers de kans zien om hun slag te slaan.

Inbrekers

De komende dagen wordt het mooi weer. Ramen en deuren staan vaker open. Een insluiper kan dan eenvoudig, zonder in te hoeven breken, uw woning binnenkomen.

Binnen enkele minuten is hij er met uw spullen van door terwijl u aan het genieten bent op de kermis. Sluit dus alle ramen en deuren. Dit geldt ook voor garage, schuurtjes, tuinhuisjes en de poort achterom.

Bel 112 bij verdachte situaties

Vraag uw buren om bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of onbekende personen bij uw huis) direct de politie te bellen via 112. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Wacht niet tot het te laat is. Want een goed beveiligde en afgesloten woning én het oplettend gedrag van uzelf en uw buren, zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak.

Kijk voor meer informatie over veiligheidsmaatregelen voor uw woning op: www.politiekeurmerk.nl/bewoners.

Zakkenrollers

Zakkenrollen of diefstal van uw tas is natuurlijk erg vervelend. U bent uw geld kwijt en u moet zaken snel regelen zoals bankpas blokkeren, sleutels laten namaken of sloten vervangen. Dit is natuurlijk niet fijn en overstemd het leuke gevoel van de kermis. Om dit te voorkomen heeft de politie negen tips opgesteld om zakkenrollen of diefstal te
voorkomen.

Negen tips om zakkenrollen of diefstal te voorkomen

1. Draag uw tas met de schouderriem om uw schouder en hals, zodat de tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u.
2. Wees u er van bewust dat er mensen zijn die het op uw geld en tas hebben voorzien.
3. Stop uw geld en waardevolle voorwerpen altijd zorgvuldig weg.
4. Vermijd het gebruik van een grote, opvallende portemonnee.
5. Neem niet meer geld mee dan u nodig hebt.
6. Leg uw portemonnee niet voor het grijpen in een tas.
7. Draag uw tas met de klep/sluiting naar uw lichaam toegekeerd.
8. Als iemand op uw kleding knoeit, bijvoorbeeld mayonaise of de as van een sigaret, maak dit dan zelf schoon en wijs hulp van een vreemde resoluut af.
9. Houd uw omgeving in de gaten als u met uw mobiele telefoon op straat belt.

Betrapt u een dief op de kermis?

Zakkenrollen gebeurt vaak ongemerkt. Ziet u toch iets verdachts in de buurt, bel dan altijd 112. Noteer het signalement van de verdachte persoon en geef dit door aan de politie. Blijf rustig. Neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, waar het gebeurd is en wat er precies aan de hand is.

Lost Password