De eerste Weerter kermis pop-up Store

De eerste Weerter kermis pop-up Store

Voor het eerst zal tijdens de kermisdagen in de binnenstad de Weerter kermis Pop-up Store open zijn. Deze is te vinden in de Langstraat (nummer 40). Bezoekers kunnen in de pop-up store terecht voor alle ins en outs over de kermis en voor de aanschaf van leuke merchandise, zoals t-shirts en keycords. Verder worden hier de resultaten van het Project Weird Kermis van Spark Tech Lab getoond en is een expositie ingericht met onder andere een miniatuurkermis en fototentoonstelling.

Eind september draait in Weert traditiegetrouw alles om de stadskermis. Voor de één een leuk familiegebeuren, voor de ander zes dagen gegarandeerde pret en voor een enkeling veel meer dan dat. Sommige kermisfanaten zijn erg gefascineerd door dit reizende pretpark en uiten dit op een creatieve manier.

Miniatuurkermis
Marco Frericks (46) bijvoorbeeld. Hij is sinds zijn twaalfde al in de ban van de kermis. Hij gaat vaak kijken als de attracties opgebouwd worden en werkt zelfs in de weekenden op de kermis. Al vrij snel kan hij zijn fascinatie omzetten naar legocreaties en later naar zelfgemaakte modellen. Zijn verzameling miniaturen, geïnspireerd op de meest spraakmakende attracties, noemt hij zelf een uit de klauwen gegroeide hobby, maar het is meer dan dat. Het is zijn passie.

De miniatuurkermis is op schaal 1:22,5 en de meest complete in zijn soort. Als decor zien we een stukje Nijmegen uit vervlogen tijden met een reuzenrad, achtbaan, draaimolen, maar ook met een booster en de meest recente Super Nova. Alle mini-attracties draaien, zijn verlicht en omringd met de bekende kermisgeluiden.

Project Weird Kermis
Voor de jonge creatievelingen van de Weerter basisscholen hebben het Spark Tech Lab en de gemeente Weert een nieuw project ontwikkeld. Enkele bovenbouwgroepen ontwikkelden en bouwden in teams een eigen kermisattractie. Van idee tot eindresultaat. In een finale in het Spark Tech Lab in Weert zijn onlangs de drie beste ontwerpen door een vakjury worden gekozen. Deze ontwerpen zijn tijdens de kermisdagen te zien in de pop-up store, waar ook het publiek haar stem kan uitbrengen. Op maandagavond worden de winnaars, tijdens de uitreiking van de kermisprijzen in het kermiscafé aan de Dries, door de kermiswethouder Geert Gabriels bekend gemaakt. Weerter kermis Pop-up Store is open gedurende de tijden dat ook de kermisattracties open zijn voor het publiek.

Openingstijden
De Kermis Weert pop-up Store is elke kermisdag open, zo lang de kermis open is. Dus ook in de late avonduren. Voor openingstijden kijk hier: https://kermisweert.nl/openingstijden/

Lost Password