2017: Der Commander niet op Weerter kermis

2017: Der Commander niet op Weerter kermis

De kermisattractie ‘Der Commander’ zal niet aanwezig zijn op de Weerter kermis. De attractie uit Duitsland beschikt niet over een in Nederland geldige keuring. De exploitant heeft dit de gemeente laten weten.

De opstelling van de attracties op het kermisplein Bassin is nu aangepast. De afwezigheid van de attractie valt daardoor niet op. Tijdens de kermis van vrijdag 22 september tot en met woensdag 27 september staan bijna 130 attracties op zeven pleinen opgesteld.

Veiligheid staat voorop

De kermisorganisatie heeft helaas moeten besluiten om de attractie niet toe te laten tot de kermis om daarmee de veiligheid voor het publiek te kunnen garanderen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) beheert het Registratie attractie- en speeltoestellen (RAS). Zij houden bij of kermisattracties beschikken over geldige keuringspapieren. Buitenlandse exploitanten moeten in het bezit te zijn van een Nederlands RAS nummer. Het is de exploitant van ‘Der Commander’ niet gelukt om op tijd in het bezit te komen van zo’n RAS nummer.

Foto door: Kermis-Junky Pictures

Lost Password