2017: Brandweer Weert oefent op kermis

2017: Brandweer Weert oefent op kermis

Op vrijdagochtend 22 september oefent brandweer Weert op de kermis in Weert samen met politie en ambulancedienst en medewerkers van het kermisteam van de gemeente. Hiermee oefenen zij vooral de bereikbaarheid van de kermis en de samenwerking tussen de hulpverleningsdiensten.

Van 22 tot met 27 september is er weer kermis in Weert. Ieder jaar houdt brandweer Weert op de eerste dag van de kermis een calamiteitenoefening op één van de zeven kermispleinen. Het is belangrijk voor hulpdiensten (politie, brandweer en ambulancedienst) om zich goed voor te bereiden op calamiteiten op een kermis.

Bereikbaarheid en samenwerking

Bij deze oefening is vooral de bereikbaarheid voor de hulpdiensten van het centrum en de bereikbaarheid van de kermispleinen belangrijk. Daarnaast wordt ook de samenwerking tussen de hulpverleningsdiensten, het kermisteam van de gemeente Weert en de exploitanten geoefend.

Mo de Vries (eigenaar van de kermisattractie waar geoefend wordt) geeft aan: “Ik vind het belangrijk om aan deze oefeningen mee te doen. Het is goed voor de hulpdiensten om te kunnen oefenen. Als er iets gebeurt, weten ze hoe het zit”.

Medewerking leerlingen

Rond 9.30 uur wordt een oefening in scene gezet voor de brandweer, politie, ambulance en het kermisteam. Een aantal leerlingen van Het College (vanuit het onderwijsconcept Koers) uit Weert spelen de rol van slachtoffer in de oefening. Het thema van de oefening is nog geheim. Dit wordt pas bekend als de oefening van start gaat.

Lost Password