2017: Bereikbaarheid centrum tijdens Kermis Weert

2017: Bereikbaarheid centrum tijdens Kermis Weert

Van vrijdag 22 september tot en met woensdag 27 september vindt in de binnenstad van Weert op zeven pleinen de jaarlijkse kermis plaats. Tijdens de op- en afbouw van de kermis en tijdens de kermisdagen zijn er voor het verkeer omleidingsroutes ingesteld die zorgen voor een goede bereikbaarheid van de binnenstad.

Voor de bezoekers van de binnenstad en de kermis zijn er voldoende parkeerplaatsen in de diverse parkeergarages. Parkeergarage De Munt is tijdens de kermis gesloten.

Omleidingen

De omleidingen zijn aangegeven op gele borden. Ook zijn enkele mobiele tekstborden geplaatst op cruciale locaties. De omleidingsroutes gelden vanaf dinsdag 19 september 19.00 uur tot vrijdagochtend 29 september. Onder meer het Bassin en de Langpoort zijn dan afgesloten. Kijk voor de omleidingsroutes en meer informatie op www.kermisweert.nl/bereikbaarheid-parkeren.

Parkeren tijdens de kermis

Op diverse plekken rondom de kermisterreinen zijn parkeerlocaties. De parkeergarages in de binnenstad blijven bereikbaar. Dat geldt niet voor parkeergarage De Munt en het daarboven liggend parkeerdek Oud Gasthuisplein, die zijn gesloten tussen donderdag 21 september 14.00 uur (uitrijden mogelijk tot 24.00 uur) en donderdag 28 september 6.00 uur.

De tarieven zijn € 1,30 per uur en € 5,- per dag (uitzondering P+R terrein van Q-Park, die heeft eigen tarieven). Achteraf betalen is mogelijk, dat kan contant, via pinnen, de Weerterlandpas, bezoekerspas of mobiel. Lees meer over de parkeermogelijkheden en locaties op www.parkerenweert.nl.

Bereikbaarheid NS station

Het Stationsplein is afgesloten voor verkeer maar het NS station is wel bereikbaar. Aan de St. Maartenslaan is tijdens de kermisperiode extra parkeerruimte gemaakt die uitsluitend is bestemd voor het ophalen/brengen van treinreizigers. Bij het NS station en in de omgeving van deze tijdelijke kiss&ride strook staan extra verwijzingsborden.

Lost Password