Bereikbaarheid centrum tijdens Kermis Weert

Van vrijdag 23 september tot en met woensdag 28 september staat de binnenstad van Weert weer in het teken van Kermis Weert. Op zeven kermispleinen staan ruim 130 attracties: een gezellig dagje uit voor het hele gezin!

Tijdens de op- en afbouw van de kermis en tijdens de kermisdagen zijn er voor het verkeer omleidingsroutes ingesteld, die zorgen voor een goede bereikbaarheid van de binnenstad. Deze omleidingsroutes gelden vanaf dinsdag 20 september 18.00 uur, tot en met donderdag 29 september 18.00 uur. Voor bezoekers van de binnenstad en de kermis zijn er voldoende parkeerplaatsen in het centrum.

De omleidingen worden aangegeven op gele borden. Het gaat om de periode vanaf dinsdag 20 september om 18:00 uur tot en met donderdag 29 september 18:00 uur september. Het Bassin is gedurende deze periode grotendeels afgesloten (gemotoriseerd verkeer kan alleen gebruik maken van de verbinding tussen de Stadsbrug en Kasteelsingel). Daarnaast zijn de Dries, het Stationsplein en Langpoort (ter hoogte van de Wilhelminasingel) afgesloten voor het verkeer.

Bereikbaarheid stadhuis

Het stadhuis van de gemeente Weert is bereikbaar via de Ringbaan-West, Basculeweg, Parallelweg en Driesveldlaan. Alle omleidingsroutes en informatie over bereikbaarheid staat op www.kermisweert.nl/informatie/bereikbaarheid-parkeren

Parkeren in de binnenstad

Op diverse plekken rondom de kermisterreinen zijn parkeerlocaties. Alle parkeergarages in de binnenstad blijven bereikbaar, behalve de Muntgarage. Daarnaast is het vanaf de opbouw tot de afbouw van de kermis niet mogelijk om te parkeren op het Oud-Gasthuisplein, Kasteelplein, Bassin, de Dries en in de Hegstraat. Ook is in deze periode op de Korenmarkt maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. In het centrum van Weert kun je je parkeergeld contant betalen, pinnen of achteraf betalen met je Weerterlandpas, bezoekerspas of je mobiel. Het tarief is €1,60 per uur en €6,40 per dag (uitgezonderd het P+R terrein van Q-park, dat heeft eigen tarieven). Alles over parkeermogelijkheden en -locaties tijdens de kermis vind je op www.kermisweert.nl/informatie/bereikbaarheid-parkeren

In de binnenstad zijn ook verschillende parkeergelegenheden voor fietsers aanwezig. Verder worden er extra fietsenstallingen ingericht: bij Kasteelpark Nijenborgh, in het centrum op de Korenmarkt, op de Julianalaan en naast de Stadsbrug op bedrijventerrein Centrum-Noord.

Bereikbaarheid station

Het Stationsplein is afgesloten voor alle verkeer, maar het station is wel bereikbaar. Aan de St. Maartenslaan wordt tijdens de kermisperiode extra parkeerruimte gemaakt, die uitsluitend is bestemd voor het ophalen/brengen van treinreizigers. Bij het station en in de omgeving van deze tijdelijke Kiss & Ride strook staan extra verwijzingsborden.

Over Kermis Weert

De kermis in Weert is terug als vanouds, met allerlei tradities! De kermis start vrijdag 23 september om 15.30 uur. Vanaf zaterdag draaien de attracties iedere dag vanaf 12.30 uur. In het weekend draaien de attracties tot 0.30 uur, op werkdagen tot 0.00 uur (met uitloop van een half uur). Het volledige programma en alle attracties vind je op deze website.

Lost Password