Informatie en openingstijden

Informatie en openingstijden

 

Check de drukte!

Klik hier voor de Druktemeter

 

Informatie en openingstijden

De kermis start vrijdag 24 september om 15.30 uur. De kermis begint dan met een half uur gratis draaien voor de jeugd. Vanaf zaterdag draaien de attracties iedere dag vanaf 12.30 uur tot 00.00 uur. Attracties mogen nog tot 00.30 uur draaien voor de mensen die in de wachtrij staan.

Prikkelarme kermis

Dinsdag 28 september van 12.30 tot 14.30 uur kunnen bezoekers weer genieten van een prikkelarme kermis. Dat houdt in dat er geen harde muziek is en geen felle lichten of lichtflitsen. Ook wordt de ritsnelheid aangepast en is er langer tijd om in- en uit te stappen. Alle kermisexploitanten zijn gevraagd om mee te werken. Zo kan echt iedereen genieten van de Weerter kermis!

Afsluitingen

Vanaf dinsdag 21 september 18.30 uur is een aantal wegen afgesloten vanwege de kermis en de opbouw ervan. Het gaat om de Eindhovenseweg (deel tussen de rotonde bij de Schoutlaan/Hushoverweg en de stadsbrug), Oude Suffolkweg, het Bassin en de Kasteelsingel (het stuk van het Bassin tot aan de Oelemarkt/Biest, in beide richtingen). Over de stadsbrug kan dus geen verkeer rijden. De afsluitingen gelden voor al het verkeer, behalve voetgangers. Door de kermis kan het dus voorkomen dat je om moet rijden. De route naar het centrum van Weert wordt ter plekke aangegeven met borden. De afsluitingen duren tot uiterlijk donderdag 30 september 20.00 uur, vanwege het afbreken van de kermis.

Auto parkeren

Op diverse plekken in de binnenstad zijn parkeerlocaties. Hier kun je veelal bewaakt en overdekt je auto parkeren. De parkeergarages (m.u.v. Muntgarage) zijn gewoon bereikbaar. Vanaf de toegangswegen naar Weert leiden borden je naar parkeergarages en parkeerterreinen die op loopafstand van een kermisplein liggen. In het centrum van Weert kun je je parkeergeld contant betalen, pinnen of achteraf betalen met je Weerterlandpas, bezoekerspas of mobiel. Het tarief is €1,50 per uur en €6,00 per dag (uitgezonderd het P+R terrein van Q-park, dat heeft eigen tarieven).

Fiets parkeren

Fietsers kunnen terecht bij diverse parkeergelegenheden in de binnenstad. Tijdens de kermis worden nog twee extra fietsenstallingen ingericht, tegenover het politiebureau (Kasteelsingel) en aan de Burgemeesterlaan, bij kermisplein Stadsbrug. 

Openbare toiletten

Tijdens de kermis zijn bij kermisplein Kasteelplein en tussen Bassin en Stadsbrug toiletvoorzieningen aanwezig. Op kermisplein Kasteelplein zijn ook toiletvoorzieningen voor mindervaliden.

Toegankelijkheid voor mindervaliden

Net als andere jaren wordt bij de opbouw van de kermis in Weert zoveel mogelijk rekening gehouden met mindervalide bezoekers. Er worden hellingen aangelegd, zodat mensen in een rolstoel de attracties eenvoudig kunnen bereiken. Ook worden rubber matten gelegd op plaatsen waar grote hoeveelheden kabels en leidingen ‘in de loop’ liggen.

Tijdens de kermis zijn er twee extra toiletvoorzieningen geplaatst. Bij kermisplein Kasteelplein zijn ook toiletvoorzieningen voor mindervaliden. Daarnaast zijn er diverse horecalocaties met een mindervalidentoilet. 

Koopzondag verplaatst

Vanwege de kermis wordt de koopzondag vervroegd. Deze is op zondag 19 september.

Weekmarkt

De weekmarkt gaat kermiszaterdag 25 september niet door vanwege de kermis.

Medische zorg

Er is een EHBO post bij kermisplein Bassin. 

Het ziekenhuis van Weert, het St. Jans Gasthuis (Vogelsbleek 5), is voor medische zorg bereikbaar via (0495) 572 100. Heb je na 17.00 uur op werkdagen of in het weekend medische zorg nodig die niet kan wachten? Dan kun je terecht bij de Spoedpost Weert. De ingang is aan de voorzijdige van het St. Jans Gasthuis (Vogelsbleek 5 in Weert). Heb je zorg nodig van de Spoedpost Weert, neem dan eerst contact op via (0495) 677 677.

De avond- en nachtapotheek bevindt in de centrale hal van het ziekenhuis. Mocht je een recept meekrijgen na je bezoek aan de Spoedpost Weert, dan kun je je medicatie hier direct ophalen.

Pinnen

Pinautomaten in de buurt van de kermispleinen vind je op de volgende adressen:

  • Geldmaat, Muntpassage 49 (in de Albert Heijn, alleen tijdens openingstijden)
  • Geldmaat, Muntpassage 23 (in de Cigo van Bun, alleen tijdens openingstijden)
  • Geldmaat, Markt 11-13 (in de Bruna, alleen tijdens openingstijden)
  • Geldmaat, Kasteelplein 2 (bij de Rabobank)
  • Pinautomaat SNS, Muntpromenade

 

Disclaimer

Deze mobiele app is gebouwd in opdracht van de gemeente Weert door e-tailors B.V.

De gemeente Weert besteedt grote zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van de in deze app gepubliceerde content. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.

gemeente Weert alsmede de aan haar gelieerde ondernemingen, datavendors en toeleveranciers zijn niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van de informatie via internet alsmede technische storingen veroorzaakt door het gebruik van deze mobiele app.

Deze mobiele app kan hyperlinks naar de websites van derden bevatten. Het gebruik van websites van derden is voor risico van de gebruiker. de gemeente Weert alsmede de aan haar gelieerde ondernemingen, datavendors en toeleveranciers wijzen alle aansprakelijkheid voor de inhoud van voornoemde websites af.

Voor vragen of meer inhoudelijke informatie kunt u terecht bij e-tailors b.v. ( www.e-tailors.com

 

Lost Password